Decorative Materials
Scroll to top

Masif Ahşap Kaplama Nedir?

Masif ahşap kaplama, ağaç kesildikten sonra ham tomruktan biçilerek elde edilen masif ahşaptan imal edilen kaplama çeşitidir.
Masif ahşap, hiçbir sıcak baskı, reçine vs. gibi işlemlerden geçmemiş, başka ahşapla birleştirilmemiş, ağacın en doğal hammadde halidir. Diğer bir deyişle; tomruktan biçildikten sonra kurutularak veya kurutulmadan kullanılan ahşap malzemedir. Peki masif nedir? Masif, kaplama, kontrplak ya da doldurma olmayan, ağaçtan kesilmiş saf ahşap anlamına gelir. Kaplama kullanılmasının amacı genellikle görsellik , teknik özellikler ve ekonomi kaynaklıdır.
Şimdiye kadar masif ağaç kullanılmasındaki en büyük engel üretim maliyetleri olmuştur. Ama günümüzde ağacın endüstriye kazandırılmasının düşük maliyetlere gelmesiyle, ağacın özlenen günleri gelmiş ve ürüne ulaşım ve kullanımı herkes için mümkün hale gelmeye başlamıştır.

Masif Ahşap Kaplamanın Kullanım Alanları

Mobilya
Oyun sektörü
Araç kaporta kaplama
Kişiye özel tasarımlar (duvar saati, telefon kılıfı, defter vs.)

Masif Ahşap’ın Özellikleri

Ahşap malzemenin en bilinen ve insanların tercih etmesinin sebebi olan özelliği “ahşabın sıcaklığı” olarak adlandırılan düşük ısı iletkenliği, doğal ve de sağlıklı bir ürün oluşudur.
Dayanıklı ve dirençlidir.
Uzun ömürlü bir malzemedir.
Tek ağaç türünden üretilir. Yani masif ahşap ürünler çam ise çam, meşe ise meşedir ve % 100 doğaldır.
Yaşam alanlarımızda, evlerde bulunan bağıl nemi %45-57 oranında muhafaza ederek, bakteri, mantar ve böceklerin üremesini engelleyecek bir ortam oluşturur. Böylelikle astım gibi solunum problemlerini minimize edecek koşulları sağlar.
Bulunduğu mekanda hava sirkülasyonunu sağladığından ortam havasının temizlenmesine de yardımcı olur.
Masif ahşap ürünlerde genellikle kurt dişi adı verilen teknikle birleştirilen paneller kullanılmaktadır.
Zımpara, vernik, eskitme, boyama gibi tekniklerle işlenmeye en yatkın mobilya ham maddesidir.
Zamanla yıpranırsa ya da evinizde tarz değiştirmek istereseniz, ahşap mobilyalar düşük bütçelerle kolayca yepyeni bir görüntüye kavuşabiliyor.
Ahşap malzemenin vida tutma ve çivi çekme mukavemetinin yüksekliği zamanla yıpranan mobilyalarınızın tamirinin de kolay olmasını sağlamaktadır.
Makinelerde kolaylıkla işlenebilir.
Standart kalınlık ile çok farklı boyut ve tip seçenekleri mevcuttur.

Masif Ahşap Kaplama Fiyatları

Masif ahşap kaplama fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için bizimle telefon veya mail yoluyla iletişime geçebilirsiniz.

tarihinde yayınlandı.
Önceki Ürün
Sonraki Ürün