Decorative Materials
Scroll to top

Kompakt Laminat Kaplama Nedir?

Kompakt laminat kaplama, doğal ahşap veya laminat paneller ile kompoze edilmiş kompakt panellerden oluşan bir tür kaplama sistemidir.Kısaca reçine emdirilmiş kraft kâğıtlarının belirli ısı ve basınç altında preslenmesi ile oluşan plakalara kompakt laminat denir. Laminat: İsteğe göre renklendirilmiş, (genellikle siyah) reçine emdirilmiş kraft kâğıtlarının ve üzerine dekor kağıdı ve koruyucu tabaka ile tek yüz kaplanması ile oluşur.
2mm’den 20 mm’ye, çok nadir olarak da 40 mm kalınlığa kadar laminat yöntemi ile üretilir. Kompakt kelimesi için solid, masif, kendinden, sıkı, yekpare, sert, sağlam gibi tabirler de kullanılabilir. Kompakt laminat denilince, tamamı laminat olan bir plaka akla gelmelidir. Sadece duvar kaplamalarında tek yüz olarak kullanılabilir olup, diğer bütün kullanım alanlarında da çift yüz olarak kullanılır.

Özellikleri

Kompakt laminat kaplamanın yapısı; sağlam, kalın ve yoğundur. Darbelere, kimyasal ürünlere ve suya karşı dayanıklılık gösteren bir kaplama türüdür. Nemden etkilenmez ve çürüme göstermez. Kullanımı rutubetli alanlar için uygundur. Sıcaklığa karşı oldukça dayanıklıdır. Plastik malzemelerden daha dirençli ve kuvvetlidir.
Kompakt laminatlar ışığa ve güneşe maruz kalmaları durumunda yüzeyde herhangi bir renk değişimi göstermez.
Kullanımları, yapılacak olan projeye göre işlenebilir ve şekil verilebilir.
Yoğun bir bakım-onarım gerektirmez.

Kompakt Laminat Kaplama Türünün Kullanım Alanları

Laboratuvarlarda bulunan tezgâh yüzeylerinde,
Hastaneler ve ilkyardım merkezlerindeki masalar, kesonlar (çekmeceli mobilya), yatak başlıkları, WC kabinleri, duş kabinleri gibi alanlarda,
Resepsiyon masası,
Duvar panelleri ve bölmeleri,
Merdiven basamakları,
Mutfak tezgâhları, masa tablaları,
Okul mobilyaları: Sıralar, yazı tahtaları, kapılar gibi kullanım alanları bulunmaktadır.

Derzler

Panellerin montajları; uzunlamasına ve enlemesine 1 metrede 2,5 milimetre hareket edebilecek şekilde yapılmalıdır. Bu şekilde, hareket edebilmeleri için paneller etrafında uygun boşluk yaratılmış olur. Derzlerin minimum genişliği 10 milimetre olmalıdır. Derzler, olası bir nem sonucu oluşacak zararı engellemek için gerekli havalandırma ve drenajı sağlayabilecek yeterlilikte olmalıdır. 10 milimetreden büyük olan derzlerde, kaplamanın arkasına geçebilecek haşereleri önlemek için derz arkasına ince ızgara sistemi uygulanmalıdır.

Daha detaylı bilgi almak için http://www.teskamimarlik.com adresini ziyaret edebilir veya iletişim modellerimizden biri ile bizimle irtibata geçebilirsiniz.

tarihinde yayınlandı.
Önceki Ürün
Sonraki Ürün