Decorative Materials
Scroll to top

Lamine parke, iki ve üç katmalı olarak üretimi yapılan bir parke çeşididir. Alt katmanda düşük değerdeki ağaçlar ya da kontrplak tercih edilirken üst katmanda ağacın kendisi kullanılır.

Kullanıcıya cilalı, boyalı, eskitilmiş vs. gibi parke seçenekleri sunulabilir.
Adını, yapıştırma anlamına gelen lamine kelimesinden almaktadır. Birbirine yapışan katmanların oluşturduğu malzeme anlamına gelir.
Üst katmanının kalınlığı 3-6 milimetre olarak üretilir.
Lamine parke seçiminde, üst tabakada kullanılan ağacın kalınlığı ve kalitesi büyük rol oynamaktadır.
Lamine parkelerde, tek parça (plank) ya da üç parça (3-strip) olarak döşenecek olan malzemeler, yan yana getirildiğinde, aralarında kot farkı bulunmamalıdır. Ayrıca parçaların birbirlerine tam kenetlenmesi, olası bir su sızıntısı durumunun engellenmesi için dikkat edilmedi gereken bir detaydır.
Zemininde problem bulunan mekanlarda iki katmanlı lamine parke kullanılması gerekir. Çünkü, yapısı üç katmanlı olanlara göre daha esnektir ve bu esneme payı olası bir ses sorununun önüne geçilmesini sağlar.

Neden Lamine Parke?

Lamine Parke Doğaldır
3 tabaka tamamen doğal ahşap malzemenin, birbiriyle dik açı oluşturacak şekilde, ısı ve basınç altında birleştirilmesiyle oluşturulan, sağlıklı, ergonomik ve dekoratif zemin kaplama malzemesidir.
Üst tabaka: Parkeye adını veren ağaçtan (meşe,akçaağaç,merbau vb.) 3,5 mm kalınlığındaki tabakadır.
Alt ve Orta tabaka: Lamine parke özelliği sağlayan ve alt tabakayı oluşturan ağaç malzemedir.
Lamine Parke Kullanıma Hazırdır
Lamine parkeler paketlerinden cilası bitmiş ve kullanıma hazır olarak çıkar. Her parke parçası diğer parçalara uyması için özel girinti ve çıkıntılara sahiptir. Bu yüzden lamine parkeler hızla döşenir, döşendikten sonra ayrıca cilalanmaları geremediğinden de hemen kullanılmaya başlanabilir.
Montaj Süresi Kolay ve Kısadır
Lamine parkede malzemenin her türlü işlenmesi daha önce fabrikada yapılıp kullanıma hazır hale getirilerek paketlendiğinden montaj işlemi orta büyüklükte bir daire için (80 m²) bir günde tamamlanabilmektedir ve ertesi gün parke kullanıma hazırdır. Uygulama işlemi masif parkeden 8-9 gün daha kısa sürmektedir.
Parkelerin Kabarması Söz Konusu Değildir.
Lamine parkelerde. aşırı su veya nem alması halinde dahi kabarma söz konusu değildir.

Yüzey Kalitesi Kusursuzdur
Lamine parkelerde imalat tekniği parçaların suyuna ve sokarısına (birbirlerine dik gelecek şekilde) lamine edildiğinden herhangi bir çalışma söz konusu değildir. Yüzeyde de hoş olmayan görüntüler oluşmaz. Malzemenin üstüne otomat makinelerde önce bir kaç kat zımpara yapılır. Sonra da kalibre yapılır. Daha sonra otomat cila makinelerinde yüzeye 6 kat uv dolgu ve cila uygulanır. Dolayısıyla lamine parkelerin tüm işlemlerinin otomatik makinelerde yapılması sebebiyle çok mükemmel bir yüzey elde edilir.

Renk Değişimi Yapmaz
Lamine parkelerde cilalama işlemi önceden fabrikada yapılıp daha sonra paketlendiğinden kullanıcı tercih edeceği parkenin desenini, rengini ve en son halini görerek karar verir. Hiç bir şekilde sürprizlerle karşılaşmazsınız. Paketten beğendiğiniz malzeme çıkacaktır.

Tamiratı Kolaydır
Kullanılmakta olan lamine parkenin her hangi bir bölgesinde tamirat yapmak gerektiğinde; sadece o bölgede bu işlemi yapmak çok kısa sürede ve çok az maliyetle mümkündür.

Lamine Parke Montajı Nasıl Yapılır?

Lamine Parke Montajı ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Döşeme işlemine şilte serdikten sonra duvar kenarından dişi zıvana duvara bakacak şekilde başlanmalıdır.
Duvarla malzeme arasına koruyucu kama kullanılmalıdır.
Döşenecek parçanın dişi zıvana kısmının iç kısımlarına tutkal sürülmelidir.
Bir önceki parçanın erkek zıvanasıyla birleştirildikten sonra ahşap bir takozla aşırı kuvvet kullanmadan sıkıştırma yapılmalıdır.
Yüzeye taşan tutkal temiz bir bezle silinmelidir.
Bir sonraki sıra önceki sıradan artan parçayla başlamalı ve birbirini takip eden sıraların birleşme çizgileri en az 50 cm kaydırılmalıdır.
Plakalar manivela ile iyice sıkıştırılmalıdır.
Kamalar yerinden alınmalı ve duvarla döşeme arasındaki boşluk süpürgelik döşenerek kapatılmalıdır.

Parke Döşenecek Zeminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Şap oldukça sıkı olarak dökülmüş olmalıdır.
Çekiç ile şapın üzerine vurarak çivi benzeri ucu sivriltilmiş bir maddeyi şapın üzerine sürterek zeminin sıklığını ve yüzey sertliği konusunda bilgi sahibi olunabilir. Bu evsafta şapı elde etmek için, şapın 400 dozdan düşük olmaması gerekir.
Şapın yüzeyine çekiç ile vurulduğu zaman iz kalmamalı ve çivi benzeri maddeler şapın üzerine sürtüldüğünde derin izler ve toz oluşmamalıdır. Eğer şap aşırı derecede tozlanıyorsa, tutkal uygulaması öncesinde mutlak surette bu tozlanmayı kesecek bir astar kullanılmalıdır.

tarihinde yayınlandı.
Önceki Ürün
Sonraki Ürün